Radošinské naivné divadlo - SPEV KOHÚTA

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Žiť v dedine, kde je dobrý vzduch, zdravé životné prostredie a írečité, dôverné medziľudské, naozaj susedské vzťahy. To si myslia aj mestskí Bečkovci, ktorí...............

Komédiu napísal Stanislav Štepka

Hudba Juraj Haško

Texty piesní Stanislav Štepka

Produkcia Ladislav Hubáček

Réžia Ondrej Spišák

Sú takí, čo v meste túžia po idylickom živote v dedine (podobnú túžbu po meste majú aj mnohí dedinčania). Žiť v dedine, kde je dobrý vzduch, zdravé životné prostredie a írečité, dôverné medziľudské, naozaj susedské vzťahy. To si myslia aj mestskí Bečkovci, ktorí sa presťahujú do vysnívaného typického dedinského domu, kde spolu so susedmi z rôznych aj protichodných spoločenských vrstiev chcú inak a nanovo žiť vidiecky idylický život.

Darí sa to dovtedy, kým zrazu nezačne nad ránom o štvrtej za vedľajším domom a dvorom výrazne kikiríkať kohút, a takým hlasitým spevom, že nedá okolitým susedom spať. Zrazu je po idyle, nastupuje každodenná tvrdá realita. Treba si na svojráznych susedov a spev kohúta zvykať.

Dramatik Stanislav Štepka túto všeobecne známu situáciu využíva na podrobné a aj neľútostné skúmanie rôznych ľudských postojov a charakterov. A práve v tom treba aj hľadať ťažisko trpkej komédie, v ktorej sa Štepka pozerá na dedinu a jej obyvateľov s jeho typickou radošinskou optikou humoru a nadhľadu. Jedni susedia vravia, že v dedine je to normálne, a treba to brať s rešpektom, keď nad ránom kikiríka kohút, iní si myslia opak, a tak sa po spoločnej debate rozhodnú hľadať rázne riešenie. Lenže – dá sa v takejto situácii, teda pri rannom speve kohúta, nájsť jednoznačné riešenie? Budeme múdrejší po vzhliadnutí Štepkovej komédie s piesňami a prekvapujúcimi príbehovými zvratmi v originálnej réžii Ondreja Spišáka a s hudbou Juraja Haška. Máme pocit, že je sa na čo tešiť.

Dĺžka podujatia: 140 minút
Krajina pôvodu: Slovensko
Žáner: divadlo

Dátum lokálnej premiéry: 2. jún 2022

Galéria

Radošinské naivné divadlo - SPEV KOHÚTA

(SPEV KOHÚTA)